Synoniemen.net zoekt huurwoning in Leiden

Een gewoonte ga ik er niet van maken, maar het is tijd om voor deze ene keer meedogenloos mijn online reikwijdte in te zetten. Ik ga met mijn gezin verhuizen naar Leiden (of omgeving), waar mijn vrouw op 1 februari begint met een nieuwe baan op het Bio Science Park aldaar. Nu alleen nog een huurwoning vinden (voor wie het niet weet: we wonen nu nog in Warschau, Polen, dus dagelijks op en neer is niet echt een optie).

Wie weet er een woning voor ons, voor in elk geval een jaar? Dat is ook de contractduur voor de baan, al is de insteek van beide kanten dat het voor langer wordt. Maar als dat aan de orde komt, gaan we allicht op den duur op zoek naar een koopwoning.

De ruwe gedachten zijn als volgt:

  • Binnen 20 minuten fietsafstand van het Bio Science Park (= 1 km ten westen van Leiden Centraal). Dat komt neer op vrijwel de gehele gemeente Leiden, plus wat stukjes Oegstgeest, Voorschoten, Valkenburg, Rijnsburg en Leiderdorp.
  • Óf op loopafstand van een ander station waarvandaan je per trein in 15 minuten op Leiden Centraal kunt zijn.
  • Ten minste 75m² en ten minste 3 slaapkamers (of 2 wanneer er voldoende ruimte is om een fatsoenlijk thuiskantoor in te richten in een deel van een kamer; meer is altijd toegestaan).

Dit zijn geen keiharde wensen, dus weet je iets wat daaraan net niet beantwoordt, maar toch interessant voor ons kan zijn, dan horen we het ook graag. We willen ons niet inperken door of een woning kaal, gestoffeerd of gemeubileerd verhuurd wordt. We zijn best bereid om een marktconforme huurprijs te betalen. Op de open markt kunnen we ongetwijfeld ook wel wat vinden, maar informele wegen leiden soms naar verrassende mogelijkheden.

Ben of ken je misschien iemand die ons gezin een woning wil verhuren? Laat het ons weten.

Alvast bedankt,

Arjen van Kol
synoniemen.net